Ivó, Milán
EUR 383,35 Ft
USD 366,26 Ft
6 °C
26 °C

Izraeli katonák lelőttek egy palesztint civilt

MTI
2002.03.16. 10:50
Izraeli katonák lelőttek egy palesztin polgári személyt szombat reggel a Jordán folyó nyugati partján, Hebron városában, mert többszöri felszólítás ellenére autójával nem állt meg a kijárási tilalom alatt álló övezetben.

A 25 éves férfi halálát palesztin és izraeli részről is megerősítették. Mohammad Szalama az incidens idején a 120 ezres palesztin városnak abban a kicsiny körzetében autózott, amely a jelentős zsidó telepesi jelenlét miatt - kétoldalú megállapodás alapján - izraeli ellenőrzés alatt maradt a város 1997-es átadása után.

Az izraeli hadsereg szóvivője szerint a palesztin területeken az éjjel egyetlen súlyosabb fegyveres incidens sem történt. Hosszabb idő óta ez volt az első csöndes éjszaka a térségben, amelybe - az erőszak riasztó fellángolását követően - alig 48 órája tért vissza Anthony Zinni amerikai különmegbízott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek