Aliz
6 °C
14 °C

Öngyilkos merénylet Jeruzsálemben

MTI
2002.03.17. 17:14
Egy öngyilkos merénylő vasárnap felrobbantotta magát Kelet-Jeruzsálemben egy autóbusz közelében, de rajta kívül más nem halt meg. A ciszjordániai Betlehembe behatoló izraeli harckocsik megöltek egy palesztint. A jeruzsálemi merényletben néhányan kisebb karcolásokat szenvedtek, a busz megrongálódott - közölte a rendőrség illetékese. Az öngyilkos merénylő a French Hill megállóban lépett fel a buszra.

A Betlehemben izraeli harckocsi által lelőtt 22 éves palesztin a Jasszer Arafat vezette Fatahhoz közel álló al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű csoport tagja volt - közölték biztonsági források. Összesen öt izraeli harckocsi nyomult be Betlehem központjába, további hat a vele szomszédos Beit Dzsalába, négy pedig az ugyancsak palesztin igazgatású al-Dohába. Közben a Hamász vasárnap bejelentette, hogy az izraeliek a szervezet két tagját ölték meg a Gázai övezetben, két különböző menekülttáborban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?