Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mádl Ferenc Angliában: Kossuthra emlékeznek

MTI
2002.03.17. 19:34
Mádl Ferenc köztársasági elnök a londoni Covent Gardenben lévő Színészek templomában vasárnap este megnyitotta a londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett "Magyar Tavasz" zenei, képzőművészeti és kulturális rendezvénysorozatot. Az angliai magyar művészeti fesztivál megnyitójával együtt vette kezdetét a Kossuth Lajos születésének 200. évfordulójára emlékező Kossuth-év Nagy-Britanniában.

A tavaszi fesztivál a londoni Magyar Kulturális Központ "Magyarország fókuszban" kulturális sorozatának része. A brit főváros színházi negyedében lévő Actors Church-ben (Színészek templomában) vasárnap este a Budapesti Kamaraopera A fejedelem udvarában című reneszánsz játékot, a Tomkins énekegyüttes Eötvös Péter Madrigál komédiák című művét adta elő. Ugyanitt Reneszánsz kastélyok címmel magyar fotóművészek képeiből nyílt kiállítás. A Magyar Kulturális Központban Hamar Lehel Párizsban élő festőművész alkotásait mutatják be. A Kossuth év első rendezvénye a Londoni Egyetemen pénteken megtartandó Kossuth-konferencia lesz neves magyar és angol történészek részvételével. A Duna táncegyüttes Kossuth Lajos életének szentelt táncjátékát hozza el jövő szombaton a brit főváros közönségének.