Árpád
-2 °C
3 °C

Népszámlálás Romániában

MTI
2002.03.18. 10:49
Népszámlálás kezdődött hétfőn Romániában, ahol március 27-ig közel 120 ezer kérdezőbiztos írja össze az ország lakosságát. A mostani népszámlálás során felmérés készül a lakosság szociális helyzetéről és az ország lakásállományáról is. A népszámlálás Románia nemzeti érdeke, a fő cél az, hogy valós és átfogó képet kapjunk az ország lakosságának demográfiai szerkezetéről, az elmúlt tíz év folyamán történt változások után kialakult társadalmi-gazdasági helyzetről.

Ez ad alapot majd ahhoz, hogy pontosítani lehessen az ország középtávú nemzeti gazdaságfejlesztési stratégiáját - jelentette ki Octav Cozmanca közigazgatási miniszter, a népszámlálás lebonyolítására alakult országos bizottság elnöke. Romániában legutóbb 1992-ben végeztek népszámlálást. Akkor az ország lakossága 22 millió 810 ezer fő volt. A demográfiai trendek alapján ez a szám várhatóan közel fél millióval csökkenni fog.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?