Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sok brit nem nézne jó szemmel egy Irak elleni akciót

MTI
2002.03.19. 10:58
A brit közvélemény 51 százaléka ellenzi, hogy kormánya támogasson egy esetleges katonai akciót Irak ellen. A The Guardian című napilap által kedden közölt felmérés szerint a lakosság 35 százaléka értene egyet a brit részvétellel. Korábbi közvélemény-kutatások még azt jelezték, hogy az emberek többsége támogatná a hadműveletet.

Az Egyesült Államokban a legfrissebb felmérés szerint a közvélemény 70 százaléka a kormány mögé állna, ha sor kerülne az Irak elleni katonai műveletre - teszi hozzá az AFP hírügynökség. A The Guardian kommentárjában arról is ír, hogy az Irakkal kapcsolatos politika Tony Blair miniszterelnök népszerűségének legfontosabb próbája jelenleg. A kormányzó Munkáspárt híveinek körében 46 százalékos az Irak elleni akció támogatottsága, az ellenzők aránya 43 százalék.