Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Benes-dekrétumok ügye nem befolyásolja a környezetvédelmet

MTI
2002.03.20. 08:47
A környezetvédelem olyan fontos dolog, amely túllépi az államhatárokat és a kormányok, valamint a parlamentek megbízatásai időszakait is, ezért ezt a regionális együttműködést a visegrádi csoport jelenlegi politikai problémái nem befolyásolják - jelentette ki a prágai közszolgálati rádióban Milos Kuzvart cseh környezetvédelmi miniszter. Kuzvart a kedd este sugárzott interjúban közölte, hogy szerdán és csütörtökön Magyarországon részt vesz a visegrádi országok környezetvédelmi minisztereinek tanácskozásán.

A visegrádi országok viszonyában a Benes-dekrétumok miatt keletkezett zavarokat a miniszter elsősorban a magyarországi választással kampánnyal hozta összefüggésbe. "Úgy vélem, hogy azoknak a politikusoknak, akik a választások előtt előhúzzák a Benes-dekrétumokat, valószínűleg nincsen megfelelő, jövőbemutató programjuk" - vélte a cseh környezetvédelmi tárca vezetője. Meggyőződése, hogy a visegrádi országok környezetvédelmi együttműködése jól halad, tette hozzá.