Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Atomfegyvereinek megsemmisítésére szólította fel Szaddám az USA-t

MTI
2002.03.21. 12:59
Tömegpusztító fegyvereinek megsemmisítésére szólította fel Szaddám Huszein iraki elnök az Egyesült Államokat, hogy "személyes példával" elöl járva Washington ugyanerre a lépésre bátorítsa az ilyen típusú fegyverekkel rendelkező többi országot is.

Szaddám Huszein az INA iraki hírügynökség szerint gyógyszerészeket és gyógyszeripari szakértőket fogadva kifejtette: előbb az Egyesült Államoknak kell megsemmisítenie tömegpusztító fegyvereit, mielőtt más országokat erre kér. Amennyiben Washington megteszi az első lépést, az egész világ ugyanezt akarja majd tenni.

Szaddám Huszein - vélhetően az Egyesült Államokra és Izraelre utalva - megjegyezte: szerinte az "ellenséges államoknak" annak elkerülésére is fel kell számolniuk atom- és biológiaifegyver-arzenáljukat, hogy e fegyverek esetleg terroristák kezébe kerülhessenek. Ahogyan történt ez annak az "amerikai terroristának" az esetében is, aki lépfenespórákat tenyésztett ki - fűzte hozzá.