Olivér
5 °C
8 °C

Izraeli tankok az egyiptomi határ közelében

MTI
2002.03.25. 07:18
Izraeli tankok és páncélozott talajgyaluk hatoltak be vasárnap éjjel egy palesztin menekülttáborba a Gázai övezet déli részén, egy palesztint megölve és legalább kettőt megsebesítve. Palesztin források szerint a buldózerek házakat romboltak le az egyiptomi határ menti táborban. Palesztin fegyveresek lőttek az izraeli erőkre - adta hírül a Reuters.

Nem hozott eredményt az izraeli és a palesztin biztonsági szakértők fegyvernyugvási tárgyalásainak vasárnap esti negyedik fordulója sem. Az izraeli rádió szerint Anthony Zinni amerikai közvetítő kompromisszumos tervezetet adott át a küldöttségeknek. A két fél megegyezett, hogy hétfő este újabb találkozót tart.

Az izraeli hadsereg közben meghiúsított egy készülő merényletet. Egy ciszjordániai ellenőrző pontnál izraeli katonák nagymennyiségű robbanószert találtak egy rutinszerűen ellenőrzött autóban. Az autó vezetője elmenekült. Egy különleges egység ezután felrobbantotta az autót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?