Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött az indonéz parlamenti elnök pere

MTI
2002.03.25. 07:31
Akbar Tandjungot hétfőn rendőrök tucatjai kísérték a jakartai bíróságra. Tandjungot azzal vádolják, hogy 1999-ben irányította 3,8 millió dollár eltérítését Indonézia élelmiszeralapjától. A pénzt állítólag a Golkar párt választási kampányára fordították.

Tandjung az elnöke a Golkarnak, amely ma 24 hellyel rendelkezik a parlamentben, Suharto elnök uralma idején viszont kormányzópárt volt. Tandjung 1999-ben államtitkár volt. Az ügyészek szerint a pénzt az akkori súlyos pénzügyi válság által sújtott szegény családok élelmezésére kellett volna fordítani, de sohasem érte el a célját.

Ha az ügyészeknek sikerül bizonyítaniuk, hogy a Golkar megkapta a pénzt, akkor a pártot esetleg eltilthatják a jelöltállítástól a 2004-es választásokon. Kimenetelétől függetlenül, a per valószínűleg örökre szertefoszlatja Tandjung esélyeit, hogy valaha is elnök lehessen.