Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfős osztag gyilkolta meg Marco Biagi olasz kormánytanácsadót

MTI
2002.03.25. 12:06
Az olasz tömegtájékoztatás hétfői beszámolói szerint Biagit egy nő figyelte folyamatosan, mialatt az 51 éves jogász vonaton Modenából Bolognába utazott. A bolognai pályaudvartól a lakásáig három másik terrorista volt a nyomában. Egy negyedik férfi Biagi lakását figyelte. Két gyilkosa motorkerékpárról nyitott tüzet a munkajogi szakértőre.

A rendőrség tanúk segítségével fantomképeket készített a hét gyanúsítottról. A hatóságok szerint a támadást több hónapos előkészület előzte meg, és a legkisebb részletekig megtervezték. A terroristák nagyon jól ismerték Biagi szokásait.

A hatóságok kapcsolatot gyanítanak a magukat a Vörös Brigádok - Harcoló Kommunista Párt (BR-PCC) nevű szélsőbaloldali szervezet tagjainak mondó támadók és azon bebörtönzött baloldali szélsőségesek között, akiket a Vörös Brigádok 1970-es és 1980-as évekbeli támadásaiért vontak felelősségre.