Judit
3 °C
7 °C

Állami csekkek kamikáze-özvegyeknek

MTI
2002.03.26. 05:43
Az iraki elnök megbízottai csaknem 500 ezer dollárt osztottak szét palesztin öngyilkos merénylők családtagjai között a Sydney Morning Herald szerint. Mint az ausztrál lap keddi számában hírül adta, Szaddám Huszein képviselői ezúttal nyilvános ceremónián osztották ki a csekkeket 47 családnak, további mártírjelöltek csábítása céljából.

A ciszjordániai Túl-Karmban lezajlott aktusnak, amelyet az Arab Felszabadító Front, a PFSZ apró, Szaddámhoz közel álló tagcsoportja szervezett, a lap tudósítója is tanúja volt. Minden egyes kamikáze özvegye és családja 25 ezer dollárt kapott, amit a Front képviselői kézbesítettek a lakóhelyükre, míg az izraeli katonákkal vívott csatákban elesett palesztinok hozzátartozói tízezret. A szervezők szerint az iraki rezsim az intifáda 18 hónappal ezelőtti kezdetétől fogva összesen már több mint tízmillió dollárt fizetett ki palesztin hátramaradottaknak. A pénzt eddig minden felhajtás nélkül osztották ki - írta az AFP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?