Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz-fehérorosz himnusz készül?

MTI
2002.03.28. 07:37
Az orosz-fehérorosz államszövetség államtitkársága szerdán pályázatot írt ki a közös himnusz zenéjére és szövegére. A verseny első helyezettje 300 ezer rubeles - mintegy 3 millió forint - a második 150 ezer rubeles, a harmadik pedig 50 ezer rubeles díjban részesül. Ezek az összegek szerzőpárosokra vonatkoznak, az elvárások ugyanis nem kedveznek a polihisztoroknak: az illetékesek azt tartanák a legjobb megoldásnak, ha az államszövetségi himnusz egyik, szerzője Oroszországból, másikuk pedig Fehéroroszországból származna.

A beérkező pályaműveket az év végéig bírálja el az államszövetség információs politikával foglalkozó tanácsadó testülete, amelynek tagjai között olyan tekintélyes művészek is megtalálhatóak, mint Nyikita Mihalkov Oscar-díjas orosz filmrendező. Eddig egyetlen személy, Lev Lescsenko ismert orosz táncdalénekes jelentette be, hogy pályaművel áll elő.