Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Afganisztánban szabadon engedtek egy tálib parancsnokot

MTI
2002.03.28. 10:18
Az afgán hatóságok szabadlábra helyeztek egy fontos tálib parancsnokot, aki állítólag a külföldi zsoldosok toborzásáért volt felelős. Rehmatullah molla, a parancsnok csütörtökön arról számolt be, hogy négynapi rendőrségi őrizet után az előző nap szabadon engedték. Előzőleg befolyásos törzsének egyik parancsnoka azzal fenyegetett, hogy megszakítják kapcsolataikat az átmeneti kormányzattal.

Rehmatullah a fanatikus muzulmán tálibok tavaly decemberig tartó afganisztáni uralma idején egy Kandahártól délre fekvő terület parancsnak volt, ezenkívül feladatai közé tartozott külföldi önkéntesek toborzása is. A pakisztáni határnál fekvő Szpin-Baldak településen fogták el vasárnap. Kihallgatták, de - mint elmondta- a hatóságok nem találtak semmi terhelőt vele szemben, ezért nem adták tovább az amerikaiaknak.