Szlovákiában nem támogatják a cigánytelepek felszámolását

RSK
2002.03.28. 16:09
A kelet-szlovákiai Svinia községben lakossági tiltakozást váltott ki a polgármester cigánytelep-felszámoló programja. Az ezernégyszáz lelkes Svinia lakosságának harmada írta alá azt a petíciót, amelyben a romák által lakott kalyibák megszüntetése és újjáépítése ellen tiltakoznak. Az Európai Unió és a szlovák kormány támogatásával tervezett lakásépítési akció főként a négy évvel ezelőtti árvíz során megrongálódott házak lerombolását és újjáépítését célozná.

Szlovákiában nem az első eset, amikor egy településvezető a lakosság tiltakozása ellenére visz keresztül roma lakásépítési programot. Tavaly márciusban Medzilaborce városban heves tiltakozást váltott ki, amikor a polgármester kormánytámogatással egy környékbeli nyomortelepről a városba akart költöztetni öt roma családot. Az érintettek azóta új, komfortos otthonaikban élnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek