Ivó, Milán
EUR 383,36 Ft
USD 366,07 Ft
6 °C
26 °C

Az Egyesült Államok szerint folytatnia kell Izraelnek a kivonulást

MTI
2002.04.09. 06:08
Bátorítónak, de nem elegendőnek nevezte Colin Powell amerikai külügyminiszter Izraelnek azt a döntését, hogy visszavonja csapatait a Jordán folyó nyugati partján két palesztin városból, Túl-Karmból és Kalkilijából. A közel-keleti körúton tartózkodó Powell a marokkói Casablancában nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy a hétfőn este bejelentett lépéssel az átfogó visszavonulás kezdetéről van szó. Hozzátette, George Bush amerikai elnök szilárdan hiszi, hogy a kivonulásnak meg kell történnie.

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Ari Fleischer Washingtonban közleményt adott ki az izraeli kivonulás bejelentése után. Ebben "kezdetnek" minősítette az említett ciszjordániai városok elhagyásáról szóló döntést. Utalt arra is, hogy a válságban érintett többi félnek is fel kell ismernie felelősségét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek