Judit
3 °C
7 °C

Halálos egyiptomi tüntetés az izraeli hadműveletek ellen

MTI
2002.04.10. 06:04
Amerika-ellenes tüntetők kedden összecsaptak a rendőrséggel Egyiptomban, egy egyetemi hallgató meghalt, 200-nál többen megsebesültek. Colin Powell amerikai külügyminiszter útban Madrid felé közölte, hogy szükség szerint a tervezettnél tovább marad a közel-keleti térségben.

Alexandria kikötővárosban csaknem tízezer hallgató tüntetett Powell egyiptomi látogatása alatt, és a rendőrség kénytelen volt közbelépni, mert az amerikai külügyminiszter útja és a palesztinokat sújtó izraeli hadművelet elleni tiltakozó akciót az engedélyezett körzeten kívülre, egy amerikai művelődési központ területére is kiterjesztették. A hatóság könnygázt, gumibotokat és gumilövedékeket alkalmazott a tömeg feloszlatására, az összecsapásokban mintegy 200 tüntető és 33 hatósági személy megsérült.

Kairóban és más egyiptomi városokban is tízezrével tiltakoztak kedden Izrael és az Egyesült Államok politikája ellen. A térségben szaporodnak a tüntetések, mióta Izrael megszállta a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin terület egy részét. Az Egyiptomban állomásozó izraeli diplomaták családtagjai a durvuló tüntetések nyomán a hét elején elhagyták az országot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?