Botond, Mózes
EUR 389,42 Ft
USD 373,24 Ft
12 °C
29 °C

Halálos egyiptomi tüntetés az izraeli hadműveletek ellen

MTI
2002.04.10. 06:04
Amerika-ellenes tüntetők kedden összecsaptak a rendőrséggel Egyiptomban, egy egyetemi hallgató meghalt, 200-nál többen megsebesültek. Colin Powell amerikai külügyminiszter útban Madrid felé közölte, hogy szükség szerint a tervezettnél tovább marad a közel-keleti térségben.

Alexandria kikötővárosban csaknem tízezer hallgató tüntetett Powell egyiptomi látogatása alatt, és a rendőrség kénytelen volt közbelépni, mert az amerikai külügyminiszter útja és a palesztinokat sújtó izraeli hadművelet elleni tiltakozó akciót az engedélyezett körzeten kívülre, egy amerikai művelődési központ területére is kiterjesztették. A hatóság könnygázt, gumibotokat és gumilövedékeket alkalmazott a tömeg feloszlatására, az összecsapásokban mintegy 200 tüntető és 33 hatósági személy megsérült.

Kairóban és más egyiptomi városokban is tízezrével tiltakoztak kedden Izrael és az Egyesült Államok politikája ellen. A térségben szaporodnak a tüntetések, mióta Izrael megszállta a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin terület egy részét. Az Egyiptomban állomásozó izraeli diplomaták családtagjai a durvuló tüntetések nyomán a hét elején elhagyták az országot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek