Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael szerint 'tragikus hiba' lenne egy Powel-Arafat találkozó

MTI
2002.04.10. 08:53
Izrael tragikus hibának tartaná, ha Colin Powell amerikai külügyminiszter a terveinek megfelelően találkozna Jasszer Arafat palesztin elnökkel. Ezt szerdán jelentette ki az izraeli minisztertanács elnökségének egyik magas beosztású tisztségviselője Jeruzsálemben. Előzőleg Haifa észak-izraeli városban egy öngyilkos merénylő levegőbe röpített egy autóbuszt. A merényletben az izraeli rádió nem végleges adatai szerint 10 ember életét vesztette.

Ugyanez a fent idézett tisztségviselő, aki kérte neve említésének mellőzését, kijelentette az AFP hírügynökségnek: "az újabb terrorcselekményért Jasszer Arafatot terheli a felelősség. Ismét bebizonyosodott ugyanis, hogy a palesztin vezető nem tesz semmit a terrorizmus felszámolásáért, sőt inkább még bátorítja is azt. A merénylet egyúttal igazolja a terroristák infrastruktúrája ellen március 29-én megkezdett hadművelet folytatásának helyességét" - jelentette ki a magas állású izraeli tisztségviselő.