Némaságot fogadtak az amerikai diákok

MTI
2002.04.11. 12:27
Több ezer amerikai középiskolai és főiskolás diák fogadott némaságot szerdán, a "Csend Napját", hogy így tiltakozzon a homoszexuálisokkal szembeni iskolai előítéletek ellen. A némasággal arra próbálták felhívni a figyelmet, hogy a kirekesztés sok meleg diákot hajszolhat öngyilkosságba vagy droghasználatba. Egy 2001-ben készült felmérés szerint a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transzszexuális diákok 80 százalékát éri szóbeli, fizikai és szexuális bántalmazás.

A szervezők szerint az idén hetedik alkalommal megrendezett tiltakozó mozgalmak az idén 49 állam 1776 iskolájára terjedtek ki. Tavaly még csak 200 iskola csatlakozott Egyesült Államok-szerte. Voltak, akik kilenc órára is némaságot fogadtak, mások csak ebédjüket fogyasztották el egyetlen szó nélkül. A mozgalomnak természetesen vannak ellenzői is: a washingtoni központú Kultúra és Család Intézet igazgatója szerint "túlságosan sok a homoszexuális propaganda az iskolákban" és annak örülne, ha lenne egy olyan "csendnap", amikor egy szót sem ejtenek erről a témáról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás