Erzsébet
1 °C
4 °C

Kövekkel dobálták meg egy párizsi zsidó iskola diákjait

MTI
2002.04.11. 12:33
Antiszemita sértegetések kísértében kövekkel hajigálták meg egy ortodox zsidó iskola kisdiákjait és tanítóit szállító autóbuszt Párizs egyik keleti külvárosában szerda délután. Az iskolabusz egyik ablakának üvegcserepei kisebb arcsérülést okoztak az egyik kislánynak, egy másik társa a sokk következtében epilepsziás rohamot kapott. Mindkettőjüket kórházba vitték, állapotuk nem ad okot aggodalomra. A Libération és a Le Parisien csütörtöki jelentése szerint a támadás a muzulmánok és zsidók által lakott Belleville-be

Franciaországban az izraeli-palesztin konfliktus legújabb szakaszának kirobbanása óta tucatnyi antiszemita jellegű cselekmény történt, több vidéki városban gyújtópalackokat dobtak be zsidó imaházakba, személyi sérülések azonban eddig nem voltak. A francia állam hivatalos képviselői minden egyes alkalommal szót emeltek az ellen, hogy a közel-keleti feszültséget bárki ürügyként használhassa fel a franciaországi közösségek kapcsolatainak megmérgezésére. A zsinagógagyújtogatások néhány gyanúsítottját a rendőrség előállította.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?