Ivó, Milán
EUR 383,52 Ft
USD 366,53 Ft
6 °C
26 °C

Öngyilkossági kísérlet Belgrádban

BBC Magyar Adás
2002.04.12. 06:52
A háborús bűnök elkövetésével gyanusított Vlajko Sztojiljkovics volt szerb belügyminiszter öngyilkosságot kísérelt meg a jugoszláv parlament lépcsőin. Pártjának egyik illetékese azt mondta: Sztojiljkovics az ellen akart tiltakozni, hogy a jugoszláv parlament elfogadott egy törvényt, amely lehetővé teszi a háborús bűnökkel vádolt személyek letartóztatását és kiadását a hágai nemzetközi háborús törvényszéknek. Sztojiljkovicsot kórházba szállították, és nem tudni, hogy még életben van-e.

A volt szerb belügyminiszter ellen a hágai törvényszék a koszovói jugoszláv katonai kampányban állítólag elkövetett háborús bűnök miatt emelt vádat. 1997 áprilisától 2000 októberéig tartó belügyminisztersége idején rendőri egységek állítólag atrocitásokat követtek el koszovói albánok ellen. Sztojiljkovics a szövetségi parlament tagja Milosevics szocialista pártjának képviselőjeként.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek