Aliz
6 °C
14 °C

Három gyermeket ölt meg egy pokolgép Nepálban

MTI
2002.04.13. 10:50
Három gyermek életét vesztette, négy megsérült, amikor szombaton pokolgép robbant Nepál északnyugati részén, egy iskola közelében. A merénylet Katmandutól, a fővárostól 600 kilométerre fekvő Laltin Bazár településen történt. Az AP hírügynökség jelentése szerint a merénylet elkövetésével a nepáli királyság ellen harcoló maoista lázadók gyanúsíthatók. Ezek az erők a múlt csütörtökön egy támadásban több mint 54 embert - főként rendőröket - öltek meg a Katmandutól 400 kilométerre nyugatra fekvő Dang körzetében.

A Himalájában fekvő országban a szélsőbaloldali gerillák az alkotmányos monarchia megdöntésére indítottak harcot, és különösen az elmúlt hónapokban mérgesedett el a helyzet. A hadsereg ugyanis mind keményebben lép fel a lázadókkal szemben, februárban a korábban bevezetett rendkívüli állapot hatályát három hónappal meghosszabbították, hogy a katonák minél hatékonyabban vegyék fel a harcot a maoista erők ellen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?