Judit
2 °C
7 °C

Schröder telefonon gratulált Medgyessynek

MTI
2002.04.18. 19:22
Gerhard Schröder német kancellár, az SPD elnöke telefonon gratulált Medgyessy Péternek, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltjének az MSZP első választási fordulóban elért eredményéhez, méltatva a pártnak és vezetőinek munkáját. Az erről szóló közleményt az MSZP kampányszóvivője juttatta el az MTI-hez csütörtökön. A közlemény szerint Gerhard Schröder sok sikert kívánt Medgyessy Péternek az április 21-ei második fordulóra. Medgyessy Péter a telefonbeszélgetés során részletesen ismertette a választások első fordulóját követően kialakult politikai helyzetet, szólt a felfokozott közhangulatról, "amelyet a kormánypártok által folytatott rágalomkampány idézett elő".

A két politikus egyetértett abban, hogy az EU-csatlakozási tárgyalások felgyorsítása, a tartalmi párbeszéd további fejlesztése segíti Magyarország mielőbbi integrációját, és megerősítették készségüket az európai uniós kérdésekben való szoros egyeztetésre. Gerhard Schröder jelezte: reméli, hogy Medgyessy Péter mielőbbi berlini látogatása keretében folytathatják a párbeszédet. "Az MSZP miniszterelnök-jelöltje sok sikert kívánt az SPD számára a soron következő tartományi és szövetségi választásokra" - olvasható a szocialisták közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?