Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Izraeli behatolás a rafahi menekülttáborba

Inforádió
2002.04.19. 07:41
Tizenöt páncélozott jármű az éj leple alatt mintegy kétszáz méter mélységben hatolt be az egyiptomi határ közelében lévő tábor területére, amely viszonylag nyugodt körzet volt az izraeli offenzíva elmúlt három hetében. A katonák tűzharcot vívtak a palesztinokkal, míg az izraeli buldózerek több házat tettek a földdel egyenlővé. Izraeli katonai források "rutinjellegűnek" minősítették a hadsereg rafahi akcióját.

Izraeli páncélosok hatoltak be péntekre virradóra Kalkilijába is, s palesztin források szerint szórványos lövöldözés hallatszik a Jordán folyó nyugati partján fekvő városban. Az izraeli tankok és páncélozott harcjárművek két irányból törtek be Kalkilijába, amelyet - a szomszédos Túl-Karm városával együtt - április 9-én ürítettek ki az izraeliek, közvetlenül azt követően, hogy George Bush amerikai elnök kivonulásra szólította fel Ariel Saron izraeli miniszterelnököt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek