Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli behatolás a rafahi menekülttáborba

Inforádió
2002.04.19. 07:41
Tizenöt páncélozott jármű az éj leple alatt mintegy kétszáz méter mélységben hatolt be az egyiptomi határ közelében lévő tábor területére, amely viszonylag nyugodt körzet volt az izraeli offenzíva elmúlt három hetében. A katonák tűzharcot vívtak a palesztinokkal, míg az izraeli buldózerek több házat tettek a földdel egyenlővé. Izraeli katonai források "rutinjellegűnek" minősítették a hadsereg rafahi akcióját.

Izraeli páncélosok hatoltak be péntekre virradóra Kalkilijába is, s palesztin források szerint szórványos lövöldözés hallatszik a Jordán folyó nyugati partján fekvő városban. Az izraeli tankok és páncélozott harcjárművek két irányból törtek be Kalkilijába, amelyet - a szomszédos Túl-Karm városával együtt - április 9-én ürítettek ki az izraeliek, közvetlenül azt követően, hogy George Bush amerikai elnök kivonulásra szólította fel Ariel Saron izraeli miniszterelnököt.