Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush meghívta Medgyessyt Washingtonba

2002.04.22. 13:27
Nancy Goodman Brinker, az Egyesült Államok budapesti nagykövete washingtoni látogatásra szóló meghívást tolmácsolt Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelöltnek vasárnap este, a választások eredményének ismeretében - közölte Kovács László, az MSZP elnöke hétfőn, a Magyar ATV Nap-kelte című műsorában. Kovács elmondta: George W. Bush, az Egyesült Államok elnöke megígérte Orbán Viktor kormányfő bostoni látogatása után, hogy a magyarországi választásokat követően fogadja Washingtonban a magyar miniszterelnököt.

Kovács László szerint a külföld rokonszenvvel fogadja a szocialisták és a szabad demokraták újbóli kormányra kerülését. Úgy vélte, külföldön emlékeznek arra, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció 1994 és 1998 között nem tette feszültté a viszonyt Magyarország és a szomszédos államok között, valamint az Európai Unióval is korrekt tárgyalásokat folytatott.