Jenő
-3 °C
6 °C

Külföldi tudósítók újságíró igazolványát kobozta el az izraeli hadsereg

MTI
2002.04.22. 17:44
Izraeli katonák 17 külföldi, illetve palesztin újságíró igazolványát vették el hétfőn a betlehemi Születés templománál. Az újságírók között vannak többek között a Reuters, az AP, az AFP, a BBC és más nemzetközi médiaszervezetek munkatársai is.

A sajtósok a Születés templománál kialakult ostromállapotról akartak tudósítani, de amikor a tér felé közeledtek, izraeli katonák megállították és az izraeli hatóságok által hitelesített igazolványaik átadására szólították fel őket. Ígéretük szerint a papírok megvizsgálása után vissza kellett volna juttatniuk azokat tulajdonosaiknak, de a közeli hotelben várakozó újságírók hiába vártak erre.

A hadsereg egyik jeruzsálemi szóvivője a jelzésekre reagálva közölte: utánanéz a dolognak. A jeruzsálemi központú, Külföldi Sajtószövetség nevű szervezet állásfoglalásában arról ír, hogy a hatóságok számára a tudósítások ilyen jellegű akadályozását még a szigorú biztonsági szabályok sem indokolják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?