Éjfélig jelentkezhetnek önként a feltételezett háborús bűnösök

MTI
2002.04.22. 17:49
Hétfő éjfélig jelentkezhetnek önként a belgrádi igazságügyi minisztériumnál a Nemzetközi Törvényszék által vádolt jugoszláv személyek, ha önként kívánják feladni magukat Hágának - közölte Szavo Markovics, a szövetségi tárca vezetője.

Korábban vita volt arról, hogy mikor jár le a szövetségi kormány által múlt szerdán szabott határidő. Hétfőn Markovics, véget vetve a találgatásoknak, azt közölte a Tanjug hírügynökséggel, hogy eredetileg hétfő délig kellett volna jelentkezniük a vádlottaknak, de éjfélig meghosszabbították a határidőt.

Az említett időpontig kell jelentkezniük a feltételezett háborús bűnösöknek, amennyiben azt akarják, hogy Belgrád kormánygaranciákat nyújtson értük Hágának a szabadlábon való védekezéshez. Markovics szerint hétfő délig már több vádlott ügyvédje is felkereste a minisztériumot és jelenleg folynak velük a tárgyalások. A minisztérium - korábbi közlésével ellentétben - hétfő délután mégsem teszi közzé azon vádlottak listáját, akik önként kívánnak Hágába menni.  • Tippek
  • Bankszámla