Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 365,71 Ft
11 °C
23 °C

Izrael titkolózik a palesztin megszállással kapcsolatban

MTI
2002.04.24. 06:08
Az izraeli kormány nem engedélyezi az ENSZ tényfeltáró bizottságának, hogy a helyszínen vizsgálja ki a dzseníni palesztin menekülttábor izraeli megszállása alatt történt eseményeket. Ariel Saron izraeli kormányfő kedd este azután döntött a tényfeltáró bizottság működésére adott izraeli jóváhagyás visszavonásáról, hogy megbeszélést folytatott a védelmi és a külügyi tárca, valamint a hadsereg illetékeseivel.

Az AP, az AFP és az EFE egybehangzó értesülése szerint a döntés hátterében az áll, hogy Izrael megítélése szerint a Biztonsági Tanács pénteken elfogadott, 1405-ös számú határozatában szélesebb körű felhatalmazást adott a tényfeltáró bizottságnak, mint amiben a zsidó állam és a világszervezet előzőleg megegyezett. Izrael azt is kifogásolja, hogy a tényfeltáró csoport élére kinevezett személyek sokkal inkább politikusok, azaz nem elég járatosak katonai szakkérdésekben. Izrael ugyancsak sérelmezi, hogy Kofi Annan ENSZ-főtitkár előzetes egyeztetés nélkül nevezte ki a bizottság tagjait.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét