Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Uruguay szakított Kubával

MTI
2002.04.24. 06:17
Uruguay kormánya úgy döntött, hogy megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat Kubával. Erről Jorge Battle uruguayi elnök kedden számolt be. Elmondása szerint a döntést azok a sértések váltották ki, amelyeket Fidel Castro kubai államfő hangoztatott Uruguayjal szemben. Castro hétfőn Havannában egy nemzetközi sajtótájékoztatón hitványnak és nyomorultnak minősítette az uruguayi kormány politikáját, Battle elnököt pedig alávaló Júdásnak titulálta.

Uruguay nyújtotta be azt, a Kubával foglalkozó határozattervezetet, amelyet az ENSZ Emberi Jogi Bizottsága április 19-i ülésén fogadott el. A határozatban felszólították Kubát, hogy tegyen lépéseket az emberi és politikai jogok érvényesítésének érdekében, és engedélyezze az ENSZ képviselőjének látogatását a karibi szigetországban - emlékeztetett az AFP.