Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush NATO-tagságra buzdítja Bulgáriát

MTI
2002.04.24. 06:17
George W. Bush amerikai elnök arra bátorította Bulgáriát, hogy duplázza meg a NATO-tagság elérésére tett erőfeszítéseit. Bush erről a Szimeon Szakszkoburggotszki bolgár miniszterelnökkel kedden tartott megbeszélésen beszélt. A Fehér Házban tartott találkozó fő témája Bulgária NATO-csatlakozási törekvése volt, de szó esett a közel-keleti helyzetről és a terrorizmus elleni küzdelemről. Ez utóbbiban Bulgária értékes segítséget nyújtott, amikor megnyitotta légterét az afganisztáni bevetésre tartó amerikai harci gépek előtt.

Az AP jelentése szerint Szakszkoburggotszki elmondta: vendéglátója arra bátorította, hogy Bulgária minden erejét megfeszítve dolgozzon a NATO novemberi prágai csúcstalálkozójáig hátralévő időben is. Bulgária mellett nyolc másik ország (Albánia, Észtország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Románia, Szlovákia és Szlovénia) pályázik még a NATO-tagságra. A szövetség tizenkilenc tagállama novemberben a prágai csúcstalálkozón dönt majd arról, hogy mely országokat hívja meg soraiba.