Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Terrorveszély Németországban

dpa
2002.04.24. 11:06
Nem ért véget a terroristaveszély tizenegy iszlám terrorista keddi letartóztatásával - figyelmeztetett Herta Daeubler-Gmelin német igazságügy-miniszter szerdán. A miniszter véleménye szerint Németország a globalizált világ részeként nem kerülheti el az összeütközést a nemzetközi terrorizmussal, ezért a hatóságok folytatják a szélsőségesek utáni kutatásukat.
Kedden Abu Katadah, egy Oszama bin Ladennel a gyanúk szerint kapcsolatban álló londoni vallási vezető feltételezett terrorista-sejtjének tizenegy tagját tartóztatta le a német rendőrség. A tíz német városban végrehajtott rajtaütések során letartóztatott militánsok a palesztin al Tavhid csoporthoz tartoztak - nyilatkozták német illetékesek. A csoport tagjai támadásokat terveztek Németországban, hamis útleveleket gyártottak, pénzt gyűjtöttek és iszlám harcosok afganiszténi utazásait szervezték - mondták el német tisztviselők.