Olivér
5 °C
8 °C

Maoista lázadók gyújtották fel a kormányfő házát Nepálban

MTI
2002.04.24. 12:16
A nepáli maoista lázadók felgyújtották az ország miniszterelnökének vidéki házát - jelentették be szerdán Katmanduban, a dél-ázsiai ország fővárosában. Ser Bahadur Deuba miniszterelnök a fővárosban, Katmanduban tartózkodott a támadás idején. A fegyveres felkelők egy csoportja kedd este rohanta meg a Himalája hegyláncai között elterülő ország nyugati részén, a fővárostól 490 kilométernyire fekvő Asszigram településen található épületet. Fegyveres harc nem előzte meg a gyújtogatást, a támadók lefegyverezték és bántatlanul elengedték az épület meglepett őreit - jelentette az AFP.

A maoisták keddtől ötnapos általános sztrájkot hirdettek, hogy megbénítsák vele az ország életét, és megingassák a kormány helyzetét. A felhívással szembeszegülőket véres megtorlással fenyegetik. A Reuters jelentése szerint volt is foganatja a félelemkeltő felhívásnak: a termelőüzemek és a boltok zöme zárva tartott hétfőn és kedden a végletesen szegény országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?