Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Duray: Nincs miért elnézést kérnem

MTI
2002.04.25. 11:59
Nincs miért elnézést kérnem - mondta az Új Szónak csütörtökön nyilatkozó Duray Miklós, akit a Kossuth-téri nagygyűlésén elhangzott beszéde miatt a szlovák politikusok és a lapok azóta is fáradhatatlanul bírálnak.

A szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának (MKP) ügyvezető alelnöke április 13-án a pártvezetés tudta nélkül mondott beszédet Budapesten, a Kossuth téri választási gyűlésen. Duraynak elsősorban azt róják fel, hogy a Fidesz választási érdekeinek szolgálatában beavatkozott a magyarországi választási kampányba, s hogy beszédében Felvidéknek nevezte Szlovákiát.

Duray az interjúban cáfolta, hogy az MKP "elhatárolódott" volna a budapesti fellépésétől, s hogy az MKP elnöksége egyáltalán megvitatta volna a történteket. Határozottan kijelentette: nem tesz eleget Mikulás Dzurinda kormányfő felszólításának, aki azt nyilatkozta, hogy Duraynak bocsánatot kellene kérnie a szlovákiai választópolgároktól. "Ne gondoljuk, hogy egy miniszterelnök, akinek a napjai meg vannak számlálva, utasíthatja a magyarokat arra, hogy milyen szavakat használjanak" - így üzent Dzurinda címére Duray.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!