Ivó, Milán
EUR 383,08 Ft
USD 366,31 Ft
6 °C
26 °C

Kim De Dzsung bocsánatot kért fiai ügyei miatt

MTI
2002.04.26. 09:25
Kim De Dzsung dél-koreai elnök pénteken nyilvánosan bocsánatot kért népétől a fiaival kapcsolatban felmerült gyanúk miatt, amelyek szerint családtagjai befolyásukat felhasználva előnyhöz próbáltak juttatni bizonyos üzleti társaságokat.

- Bocsánatot kérek a nemzettől azokért az üzelmekért, amelyekbe fiaim állítólag belekeveredtek. Mély fájdalmat érzek az eset miatt, de meg kell várnunk az ügyészségi nyomozás eredményét - idézte az elnöki szóvivő Kim De Dzsung szavait, aki most első alkalommal adott ki hivatalos közleményt az ügy kapcsán.

Dél-Koreában nemrégiben elterjedt a hír: a 77 éves államfő három fia állítólag arra használta fel befolyását, hogy előnyhöz juttasson bizonyos üzleti vállalkozásokat - írta a Reuters. Hivatalosan nem emeltek vádat Kim családtagjai ellen, és magát az államfőt sem vádolják bűncselekménnyel, de az eset hatással lehet a júniusi helyhatósági választások és a decemberben esedékes elnökválasztás eredményére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek