Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem adja fel magát Hágának Sljivancanin

MTI
2002.04.26. 11:35
Élete árán sem adja fel magát a Nemzetközi Törvényszéknek (NT) Veselin Sljivancanin tábornok, akit többedmagával Vukovár ostroma idején elkövetett háborús bűncselekményekkel vádolnak Hágában.

"Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, és nem adom fel magam a hágai törvényszéknek. Merő kitaláció minden szóbeszéd és írás a sajtóban arról, hogy állítólag tárgyalok az igazságügyi minisztériummal. Tisztességgel és becsülettel szolgáltam, védtem a hazámat és a népemet" - mondta Sljivancanin a Frankfurtban szerb nyelven megjelenő Vesti című lappal, amelyet a Beta idézett.

Sljivancanin megerősítette: kapcsolatba lépett ugyan a jugoszláv igazságügyi minisztériummal, de nem azért, hogy tárgyaljon az önkéntes feladásáról, ahogyan megírta a belgrádi sajtó. Azért kereste fel a minisztériumot, hogy tiltakozzék a hágai vádlottak elleni hajsza és nyomásgyakorlás ellen.