Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

CIA: tökéletes védelem nem létezik

MTI
2002.04.28. 11:33
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) műveleti részlegének igazgatóhelyettese szerint elkerülhetetlenül bekövetkezik egy új terrortámadás az amerikai érdekek ellen. "Az igazság az, hogy a terrorizmus ellen kifejtett legkiválóbb erőfeszítések ellenére sem az a kérdés, hogy lesz-e újabb terrortámadás, hanem az, hogy mikor" - mondta James Pavitt még április 11-én az észak-karolinai Duke egyetemen tartott beszédében, amelynek szövegét szombaton hozta nyilvánosságra az ügynökség.

"Olyan sok lehetséges célpont kínálkozik, és az ellenség oly mértékben kész feláldozni életét, hogy tökéletes védelem nem létezik" - jelentette ki. Véleménye szerint, ha a terrorizmus elleni tökéletes védelmet akarnák megvalósítani, akkor ez sok olyan polgári szabadságjog megvonását jelentené, amely az amerikai társadalom lényegi eleme, és egy olyan rendszert eredményezne, amelyet - nézete szerint - nem lenne érdemes megvédeni.

Az amerikai biztonsági szolgálatokat maximális készültségi fokba helyezték, miután a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) tíz napon belül két figyelmeztetést tett közzé, hogy támadásokat hajthatnak végre az Egyesült Államok keleti parti államaiban levő kereskedelmi központok és bankok ellen - emlékeztetett az AFP.