Antal, Antónia
3 °C
9 °C

CIA: tökéletes védelem nem létezik

MTI
2002.04.28. 11:33
Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) műveleti részlegének igazgatóhelyettese szerint elkerülhetetlenül bekövetkezik egy új terrortámadás az amerikai érdekek ellen. "Az igazság az, hogy a terrorizmus ellen kifejtett legkiválóbb erőfeszítések ellenére sem az a kérdés, hogy lesz-e újabb terrortámadás, hanem az, hogy mikor" - mondta James Pavitt még április 11-én az észak-karolinai Duke egyetemen tartott beszédében, amelynek szövegét szombaton hozta nyilvánosságra az ügynökség.

"Olyan sok lehetséges célpont kínálkozik, és az ellenség oly mértékben kész feláldozni életét, hogy tökéletes védelem nem létezik" - jelentette ki. Véleménye szerint, ha a terrorizmus elleni tökéletes védelmet akarnák megvalósítani, akkor ez sok olyan polgári szabadságjog megvonását jelentené, amely az amerikai társadalom lényegi eleme, és egy olyan rendszert eredményezne, amelyet - nézete szerint - nem lenne érdemes megvédeni.

Az amerikai biztonsági szolgálatokat maximális készültségi fokba helyezték, miután a Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) tíz napon belül két figyelmeztetést tett közzé, hogy támadásokat hajthatnak végre az Egyesült Államok keleti parti államaiban levő kereskedelmi központok és bankok ellen - emlékeztetett az AFP.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!