Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megölték Magomadov csecsen hadurat

MTI
2002.04.28. 11:51
Orosz kommandósok megölték szombaton Sirvani Magomadovot, egy közismert csecsen hadurat. A 31 éves gerillát Groznij egyik elővárosában Alhan-Kalában tűzpárbajban lőtték le. Magomadov vette át a nemrégiben megölt Iszlam Csalajev harcosainak irányítását. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint Magomadov az egyik legkegyetlenebb hadúrként volt ismert, több tucat ember meggyilkolásáért felelős. Számos akciót hajtott végre a Csecsenföldön állomásozó orosz csapatok ellen, és gyakran ölt meg látványos körülmények között az Oroszország által támogatott csecsen hatóságokkal együttműködő csecseneket.

Az orosz csapatok már három napja folytatnak tisztogató hadműveletet Alhan-Kalában, hogy felkutassák Csalajev életben maradt harcosait. Magomadov és három társa egy lakatlan épületben rejtőzött el, és különleges egységek közeledtére lövöldözni kezdett. A kommandósok választüzében mind a négy gerilla életét vesztette. A halottak között van Magomadov testvére is. A két nem azonosított halott egyikéről már kiderült, hogy arab származású.