Menesztették a tunéziai belügyminisztert

MTI
2002.04.28. 11:57
A tunéziai államfő szombaton menesztette a belügyminisztert a tunéziai Dzserba sziget zsinagógáját ért terrortámadás nyomán. Zin el-Abidin ben Ali elnök az elmozdított Abdallah Kaabi helyére Hedi Mhennit, a szociális ügyek eddigi miniszterét nevezte ki. Mhenni helyére pedig Chedli Nefati volt belügyminiszter került. A tunéziai kormány előbb azt állította, hogy baleset történt a Dzserba szigeti zsinagógánál. Ezen a héten azonban beismerte, hogy öngyilkos terrortámadás okozta a robbanást.

A merénylet következtében elhunytak száma időközben 18-ra emelkedett, miután belehalt sérüléseibe egy tunéziai rendőr. Az áldozatok között 11 német és 1 francia turista is volt. A merénylet német sebesültjeinek száma meghaladja a húszat. A súlyos égési sérülésekkel különböző német kórházakban ápolt személyek közül négynek az állapota még mindig kritikus.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek