Aliz
6 °C
14 °C

Menesztették a tunéziai belügyminisztert

MTI
2002.04.28. 11:57
A tunéziai államfő szombaton menesztette a belügyminisztert a tunéziai Dzserba sziget zsinagógáját ért terrortámadás nyomán. Zin el-Abidin ben Ali elnök az elmozdított Abdallah Kaabi helyére Hedi Mhennit, a szociális ügyek eddigi miniszterét nevezte ki. Mhenni helyére pedig Chedli Nefati volt belügyminiszter került. A tunéziai kormány előbb azt állította, hogy baleset történt a Dzserba szigeti zsinagógánál. Ezen a héten azonban beismerte, hogy öngyilkos terrortámadás okozta a robbanást.

A merénylet következtében elhunytak száma időközben 18-ra emelkedett, miután belehalt sérüléseibe egy tunéziai rendőr. Az áldozatok között 11 német és 1 francia turista is volt. A merénylet német sebesültjeinek száma meghaladja a húszat. A súlyos égési sérülésekkel különböző német kórházakban ápolt személyek közül négynek az állapota még mindig kritikus.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?