Botond, Mózes
EUR 390,10 Ft
USD 373,93 Ft
12 °C
29 °C

Pokolgép robbant Vlagyikavkazban

MTI
2002.04.28. 14:28
Pokolgép robbant vasárnap az észak-oszét főváros, Vlagyikavkaz egyik szabadtéri piacán. A merényletben öt ember meghalt és 39 megsebesült - közölte a moszkvai rendkívüli helyzetek minisztériuma. A robbanószerkezetet egy acélcsőben rejtették el a piac bejáratánál, egy virágárus standján. Egyelőre nem világos, hogy terrormerénylet vagy bűnbandák közötti leszámolás történt-e.

A robbanás két nappal azután történt, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) bemutatott egy filmfelvételt, amelyen állítólag a jordániai születésű csecsen hadúr, Hattáb holtteste volt látható, akit - az FSZB szerint - egy különleges hadműveletben gyilkoltak meg. Hattáb egyike a Moszkva által legtöbbet gyalázott és leginkább félt gerillavezéreknek Csecsenföldön. Észak-Oszétia határos a szakadár Csecsenfölddel, ahol az orosz katonák két éve csatáznak a lázadókkal.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek