Jolán
2 °C
4 °C

Izrael nem akar ENSZ vizsgálatot

MTI
2002.04.28. 22:14
Izareal nem hajlandó együttműködni az ENSZ tényfeltáró küldöttségével, amelynek feladata a dzseníni menekülttáborban történtek kivizsgálása lenne - döntötte el vasárnapi ülésén a kormány. A hadsereg rádiójának jelentése szerint a kabinet elhatározta: mindent elkövet annak megakadályozására, hogy a küldöttek tervezett látogatásukat megejtsék. A húsztagú delegáció vasárnap Genfben várt az izraeli hozzájárulásra, hogy útnak induljon.

A jeruzsálemi döntés, a miniszterek szavazása több órás tanácskozás után zajlott le. Előzőleg Saron kormányfő huszonnégy órás halasztást javasolt a döntés bejelentésére. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa zárt ajtók mögötti ülést tart vasárnap délutáni - közép-európai idő szerint este fél 12 órai - kezdettel, hogy megvitassa az újonnan előállt helyzetet, amelyet az teremtett, hogy az izraeli kormány elutasította a világszervezet tényfeltáró küldöttségével való együttműködést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?