Jenő
-3 °C
6 °C

Robbanás a jemeni amerikai nagykövetség közelében

Inforádió
2002.04.29. 07:49
Robbanás történt, majd tüzérségi tűzre utaló zajok hallatszottak vasárnap este a jemeni főváros, Szanaa egyik északkeleti negyedében, egy iszlám intézmény közelében. A rendőrség egyelőre csak azt erősítette meg, hogy robbanás volt, de részleteket nem árult el.

A detonáció másfél kilométerre az Egyesült Államok nagykövetségének az épületétől következett be. A külképviseletet kedden egyébként bezárták, mert olyan értesülések érkeztek, hogy merénylet készülhet ellene. Az erősen törzsi szerkezetű Jemenben gyakoriak - az olykor halálos áldozatokat is szedő - robbantásos merényletek - emlékeztetnek rá megfigyelők. Kedden nagy erejű detonáció következett az arab ország polgári repülését irányító hivatal előtt. A merénylet elkövetését egy eddig ismeretlen, az al-Kaida terrorszervezettel rokonszervező csoport vállalta magára.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?