Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbánt vádolja a lengyel kormányfő

MTI
2002.04.29. 10:42
"A visegrádi csoport hangulatának megromlása kétségtelenül Orbán Viktor politikájának a következménye. Remélem, hogy a választások után, illetve miután a magyar szocialisták átveszik a kormányzati hatalmat, sikerül a visegrádi együttműködést újraindítani és javítani az általános hangulaton " - jelentette ki Leszek Miller abban az interjúban, amelyet hétfői számában közölt a Hospodárské Noviny című prágai gazdasági és politikai napilap. Miller arra a kérdésre válaszolt, hogy Orbán nacionalista választási kampánya nem jelent-e veszélyt Közép-Európa stabilitására.

A lengyel miniszterelnök kifejtette: Nyugat-Európa a visegrádi négyest a közép-európai elrendezés fontos elemének tekinti és érdeke fűződik ahhoz, hogy ez a csoport működőképes és stabil legyen. Szükség van a visegrádi csoport megbízhatóságának a megerősítésére, hogy az régiónk egyik legfontosabb politikai struktúrájává váljon. "Közös hangunknak nagy jelentősége van uniós partnereink számára, ezért nagy hibát követne el az, aki a visegrádi együttműködést gyengíteni akarná" - mondta Miller, aki a múlt hét végén kétnapos hivatalos látogatást tett Csehországban.