Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Orbánt vádolja a lengyel kormányfő

MTI
2002.04.29. 10:42
"A visegrádi csoport hangulatának megromlása kétségtelenül Orbán Viktor politikájának a következménye. Remélem, hogy a választások után, illetve miután a magyar szocialisták átveszik a kormányzati hatalmat, sikerül a visegrádi együttműködést újraindítani és javítani az általános hangulaton " - jelentette ki Leszek Miller abban az interjúban, amelyet hétfői számában közölt a Hospodárské Noviny című prágai gazdasági és politikai napilap. Miller arra a kérdésre válaszolt, hogy Orbán nacionalista választási kampánya nem jelent-e veszélyt Közép-Európa stabilitására.

A lengyel miniszterelnök kifejtette: Nyugat-Európa a visegrádi négyest a közép-európai elrendezés fontos elemének tekinti és érdeke fűződik ahhoz, hogy ez a csoport működőképes és stabil legyen. Szükség van a visegrádi csoport megbízhatóságának a megerősítésére, hogy az régiónk egyik legfontosabb politikai struktúrájává váljon. "Közös hangunknak nagy jelentősége van uniós partnereink számára, ezért nagy hibát követne el az, aki a visegrádi együttműködést gyengíteni akarná" - mondta Miller, aki a múlt hét végén kétnapos hivatalos látogatást tett Csehországban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek