Jolán
2 °C
4 °C

A dán uniós elnökség logója a bővítést szimbolizálja

euractiv.hu
2002.04.29. 11:15
Az Európai Unió soros elnökségét július 1-jén fél évre Dánia veszi át. Az elnökség logója, amelyet a dán külügyminiszter mutatott be, a bővítést szimbolizálja. A logó két részből áll: egyik fele Dániát, a másik pedig az Európai Uniót jelképezi. Az ábrán egy tölgyfa évgyűrűi láthatók, amelyek a külügyminiszter, Per Stig Moller szerint a dán elnökség fő prioritását, az EU bővítését szimbolizálják.

Dánia eltökélt szándéka, hogy a december 12-13-án sorra kerülő koppenhágai csúcson döntés szülessen az EU bővítéséről. Ezzel megvalósulna a dánok "Koppenhágától Koppenhágáig" jelszava. Mint ismert, az EU az 1993. júniusi koppenhágai csúcsértekezleten jelentette be hivatalosan, hogy a közép- és kelet-európai országok az Unió tagjaivá válhatnak, amennyiben teljesítik a - később koppenhágai kritériumokként elhíresült - csatlakozási feltételeket (politikai, gazdasági, jogi-intézményi kritériumok).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?