Erik, Alexandra
EUR 385,86 Ft
USD 365,92 Ft
11 °C
23 °C

Újraszámolás után az ellenzéki jelölt győzött Madagaszkáron

MTI
2002.04.29. 13:31
A madagaszkári alkotmánybíróság a szavazatok újraszámlálása után hétfőn Marc Ravalomananát, az ellenzék jelöltjét nyilvánította a decemberben tartott elnökválasztás győztesének. A bíróság szerint a tavaly december 16-án tartott választáson Ravalomanana a leadott voksok 51,46 százalékát szerezte meg, míg Didier Ratsiraka jelenlegi államfő csupán 35,9 százalékot szerzett.

Ratsiraka viszont már a hét végén bejelentette: nem fogadja el a szavazatok újraszámolása után kialakult eredményt, és népszavazást kíván kiírni arról, hogy ki a szigetország törvényes elnöke. Mint az AP utalt rá, a hónap elején Szenegálban - afrikai vezetők közvetítésének eredményeképpen - Ravalomanana és Ratsiraka is hozzájárult a szavazatok újraszámolásához.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét