Erik, Alexandra
EUR 386,18 Ft
USD 365,73 Ft
11 °C
23 °C

Riadókészültség Észak-Írországban

MTI
2002.04.29. 17:28
Észak-Írországban teljes riadókészültséget rendeltek el a rendőrségnél és a katonaságnál azután, hogy az Ír Köztársasági Hadsereg szakadárjai pokolgépes merényletet akartak végrehajtani a tartomány egyik legszigorúbban őrzött börtönénél.

A Lisburn közeli Maghaberry börtön egyik bejáratánál hétfőre virradóra hagytak hátra egy robbanóanyaggal megpakolt gépkocsit. A gyújtószerkezet felrobbant, de nem hozta működésbe a 40 kilogrammnyi robbanóanyagot tartalmazó bombát. Ismeretlen telefonálók két perccel a robbanás előtt figyelmeztettek a készülődő merényletre, így a börtönbejárat közvetlen körzetét sikerült kiüríteni. A nyomozás eddigi megállapítása szerint egy Dublinból minap ellopott személygépkocsit használtak a terroristák a merénylet elkövetéséhez.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét