Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Aláírásgyűjtést kezdtek a független Szerbiáért

MTI
2002.04.29. 17:35
A belgrádi kormánykoalícióban részt vevő Szerbiai Kereszténydemokrata Párt (DHSS) hétfőn országos aláírásgyűjtő kampányt indított a szerbiai függetlenségi népszavazás megrendezéséért. A Vladan Batic szerbiai igazságügyi miniszter vezette párt aláírásgyűjtő akciója jelképesen Belgrád központi sétálóutcáján kezdődött, s országszerte 140 szerbiai városban zajlik majd két hónapon át.

A DHSS az egyetlen kormánykoalíciós párt, amely nem szavazta meg a parlamentben a szerb-montenegrói államjogi kapcsolatok átalakításáról szóló belgrádi megállapodást, de Batic szerint a DOS vezetőinek többsége "magában" hozzá hasonlóan gondolkodik. Az a legfontosabb, hogy látni lehessen a nép akaratát. Önálló Szerbia lenne a legjobb megoldás, mert amit most ajánlanak neki a belgrádi megállapodás révén, az "merő posvány" - így a miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?