Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feketemunkások is felvonulnak Milánóban május elsején

MTI
2002.04.30. 13:45
Május elsején Milánóban azok is felvonulnak, akiknek rendkívül bizonytalan a munkajogi helyzetük, így a feketén alkalmazottak, a részmunkaidőben vagy csak külsősként dolgozók.

Olaszországban a nagy szakszervezeti szövetségek (CGIL, CISL, UIL) az idei ünnepen is megrendezik a maguk nagyszabású gyűléseit. E három szervezet főtitkárai - Sergio Cofferati, Savino Pezzotta és Luigi Angeletti - Bolognában mondanak beszédet a felvonulók előtt. A központi téma az lesz, amely az elmúlt hónapokban megrengette a munka világát, és kiélezte az ellentéteket a munkavállalók érdekvédelmi szervezetei és a kormány között. A szakszervezetek ugyanis továbbra is ellenzik Silvio Berlusconi jobbközép kormányának a reformtervét, amely révén meg akarja szüntetni a munka törvénykönyvének néhány cikkét, különösen azt, amely mindeddig szigorú korlátokat szabott az önkényes elbocsátásoknak.

Ugyanezek a szakszervezetek Rómában az idén is megrendezik a hagyományos május elsejei óriáskoncertet. Ezúttal azonban megpróbálják enyhíteni a kulturális rendezvény politikai jellegét. Tavaly ugyanis éppen a választási kampány kellős közepén került sor a koncertre, és akkor számos rockzenész nyíltan bírálta a jobboldalt (amely két héttel később hatalomra került, leváltva a balközép kormányt).