Árpád
-2 °C
4 °C

Békés megmozdulások Nagy-Britanniában

MTI
2002.05.01. 19:36
Mintegy tízezren vettek részt szerdán a brit szakszervezetek hagyományos május elsejei felvonulásán London központjában, amelyhez idén először csatlakoztak globalizáció-ellenes csoportok. Szerda kora estig nem igazolódott a hatóságok aggodalma: a tavalyi és az egy évvel korábbi anarchiába, vandál pusztításba torkollott rendezvényekkel szemben a főváros különböző pontjain környezetvédők, állatvédők, háborúellenes, antikapitalista, monarchiaellenes csoportok, nyugdíjasok tartotta tiltakozó gyűlések és a Trafalgar téren megrendezett központi nagygyűlés békében zajlott le. Az idén először a prostituáltak is csatlakoztak a dolgozók jogait követelő felvonulásokhoz.

A főváros különböző pontjairól már reggel elinduló menetek kora délután a Trafalgar téren egyesülve teljesen megbénították ugyan a belváros forgalmát, de egyetlen letartóztatás kivételével a rendőröknek sehol nem kellett fellépniük rendbontás miatt. A hangulat inkább volt karneváli, mint ellenséges, számos helyen a rendőrök együtt meneteltek a felvonulókkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?