Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegrendezvények az olasz nagyvárosokban

MTI
2002.05.01. 20:37
A terrorizmus elítélése, a munkavállalói jogok védelme, az elmaradott dél-olasz országrész felkarolása és a közel-keleti béke ügye volt a központi téma az olasz nagyvárosokban május elseje alkalmából szervezett rendezvényeken. A nagy szakszervezeti szövetségek (CGIL, CISL, UIL) az idén Bolognában rendezték a központi ünnepséget, amelyen mintegy 140 ezer ember vett részt. Azért választották éppen ezt a helyszínt, mert ott gyilkolták meg néhány hónappal ezelőtt a Vörös Brigádok terrorszervezet tagjai Marco Biagi munkajogászt, a munkaügyi kérdések egyik legnevesebb szakértőjét..

Rómában délután megkezdődött a hagyományos - a nagy szakszervezeti szövetségek által támogatott - május elsejei rockkoncert, amelyen nevesebbnél nevesebb előadóművészek léptek fel. A Piazza San Giovannin már a kezdéskor több mint 250 ezer ember gyűlt össze. Milánóban mintegy 30 ezer ember vonult az utcára azzal a jelszóval: "Védelmet, jogot, foglalkoztatottságot: az apák és fiúk ugyanazt a nemzedéket alkotják". Ezzel Berlusconi miniszterelnöknek arra a korábbi kijelentésére utaltak, miszerint aki ellenzi a kormány reformterveit, az saját gyermekeinek a jövőjét teszi tönkre.