Bernát, Felícia
EUR 384,14 Ft
USD 363,85 Ft
8 °C
30 °C

Washington: a pakisztániak a demokráciára szavaztak?

BBC Magyar Adás
2002.05.02. 09:20
Az Egyesült Államok szerint független megfigyelők nem erősítették meg, hogy a pakisztáni szavazók 98 százaléka valóban Musarraf elnök mandátumának meghosszabbítására voksolt volna. Pakisztáni tisztségviselők szerint a két és fél éve puccsal hatalomra jutott tábornok további öt évig hivatalában maradhat, miután erre szavazott a polgárok elsöprő többsége. Illetékesek szerint a szavazáson a jogosultak 56 százaléka vett részt, és még Musarraf hívei is kevesebb szavazóra számítottak.

Richard Boucher amerikai külügyi szóvivő hangsúlyozta: a pakisztáni népnek kell eldöntenie, hogy a referendum eredménye mennyiben jelenti azt, hogy az ország visszatér a demokráciához. Hozzátette azonban, hogy ebből a szempontból az őszi általános és helyi választások sokkal fontosabbak lesznek. Musarraf elnök Washington egyik legfontosabb szövetségese az úgynevezett terror elleni háborúban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek