Olivér
5 °C
8 °C

Washington: a pakisztániak a demokráciára szavaztak?

BBC Magyar Adás
2002.05.02. 09:20
Az Egyesült Államok szerint független megfigyelők nem erősítették meg, hogy a pakisztáni szavazók 98 százaléka valóban Musarraf elnök mandátumának meghosszabbítására voksolt volna. Pakisztáni tisztségviselők szerint a két és fél éve puccsal hatalomra jutott tábornok további öt évig hivatalában maradhat, miután erre szavazott a polgárok elsöprő többsége. Illetékesek szerint a szavazáson a jogosultak 56 százaléka vett részt, és még Musarraf hívei is kevesebb szavazóra számítottak.

Richard Boucher amerikai külügyi szóvivő hangsúlyozta: a pakisztáni népnek kell eldöntenie, hogy a referendum eredménye mennyiben jelenti azt, hogy az ország visszatér a demokráciához. Hozzátette azonban, hogy ebből a szempontból az őszi általános és helyi választások sokkal fontosabbak lesznek. Musarraf elnök Washington egyik legfontosabb szövetségese az úgynevezett terror elleni háborúban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?