Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A letteknek nem kell az EU?

euractiv.hu
2002.05.02. 13:03
A lettek 43 százaléka nem támogatja az EU-csatlakozást, míg az EU-pártiak aránya csupán 36 százalékot tesz ki - derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatás adataiból. A novemberi felmérés még az uniós tagság híveinek többségét mutatta ki. A 43 százaléknyi támogató mellett még csak 31 százalék ellenezte a belépést - írja az EUobserver.com. A négyhavonta sorra kerülő közvélemény-kutatások következő felmérését májusban végzik el.

A lett kormány az okok között a bővítés finanszírozására vonatkozó - a tagjelöltek által szűkmarkúnak ítélt - bizottsági javaslat mellett a lakosság uniós ügyekben megnyilvánuló tájékozatlanságát véli felfedezni. A rigai kormány ezért a felmérés értékelésekor azt emelte ki, hogy javítani kell az EU-ról szóló információs kampány hatékonyságát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek