Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A letteknek nem kell az EU?

euractiv.hu
2002.05.02. 13:03
A lettek 43 százaléka nem támogatja az EU-csatlakozást, míg az EU-pártiak aránya csupán 36 százalékot tesz ki - derül ki a legfrissebb közvélemény-kutatás adataiból. A novemberi felmérés még az uniós tagság híveinek többségét mutatta ki. A 43 százaléknyi támogató mellett még csak 31 százalék ellenezte a belépést - írja az EUobserver.com. A négyhavonta sorra kerülő közvélemény-kutatások következő felmérését májusban végzik el.

A lett kormány az okok között a bővítés finanszírozására vonatkozó - a tagjelöltek által szűkmarkúnak ítélt - bizottsági javaslat mellett a lakosság uniós ügyekben megnyilvánuló tájékozatlanságát véli felfedezni. A rigai kormány ezért a felmérés értékelésekor azt emelte ki, hogy javítani kell az EU-ról szóló információs kampány hatékonyságát.